Gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat
Gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat
06-70/605 4311

-

LÉGELLÁTÁSI TERV KÉSZÍTÉSE

Légellátás és szellőzés tervezése

Légellátási terv, vagy szellőzés terv minden olyan esetben szükséges, ha változás áll be a gázkészülék(ek) légellátásában. Zárt égésterű készülékek esetén ez általában nem jellemző, azonban nyílt égésterű készülékek esetén kötelező.

Néhány szó laikusoknak arról, hogy mit is jelent a "nyílt égésterű" készülék. Röviden: a helyiség légterének levegőjét használja fel az égéshez, ezért a szellőző levegő utánpótlását a helyiségben folyamatosan biztosítani kell! Van "A" és "B" típusú gázkészülék. Az "A" típusúnak nincs önálló égéstermék elvezető rendszere (pl. tűzhely), a "B" típusúnak van (pl. kazán), miszerint kéménybe van kötve.

A légellátásban a változást több tényező is okozhatja, pl. kémény állapotának változása, elszívó alkalmazása, nyílászárók cseréje stb. Ezek mind óriási veszélyeket is rejtenek magukban, mert csökken a megfelelő mennyiségű szellőzőlevegő utánpótlás, ezáltal romlik az égés minősége. A tökéletlen égés szénmonoxid (CO) termelődéssel jár, ami a nem megfelelő kéményhuzat miatt a helyiségbe kerülhet. A többi már ismert. A színtelen, szagtalan CO a töménységtől és az eltelt időtől függően nem csak fejfájást, de súlyos, olykor halálos mérgezést is okozhat.

Ne felejtsük el, a jó kazánműködéshez nem elegendő a jó huzatú kémény és a jó állapotú kazán! Megfelelő levegőutánpótlás is szükséges, melynek a kémény huzatával kell összhangban lenni. A szükséges szellőzőlevegő-térfogatáramot és a bejutását biztosító nyomás feltételeket pedig tervezni kell.

Amit ajánlani tudunk: Helyszíni vizsgálatot követően elkészítjük a Légellátási tervet. Amennyiben kémény is része a rendszernek, akkor a kémény huzatát és a kazán működését, teljesítményét, nagy pontosságú műszerrel ellenőrizzük! A szénmonoxid ellenőrzés ugyancsak fontos része a vizsgálatnak.
A vizsgálatot és a tervezést, Mérnök kamarai tagsággal rendelkező, arra jogosult mérnök végzi.

A Légellátási terv ára egy hagyományos gázterv ára körül mozog.

Légellátás tervezése
Főoldal
Gázfelülvizsgálat
Előzetes konzultáció
Légellátási terv
Gázkészülék csere
Kivitelezés
Tervezés
Kapcsolat

Óvjuk családunkat, értékeinket!

Légellátási terv
Minden jog fenntartva ©