Gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat
Gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat
06-70/605 4311

-

GÁZ MŰSZAKI BIZTONSÁGI FELÜLVIZSGÁLAT

Gázfelülvizsgálat, gázkészülék és gázvezeték felülvizsgálata

A gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatát a 19/2012. (VII. 20.) NGM rendelet írja elő.

A rendelet értelmében az 1981. január 1-je előtt, vagy ismeretlen időpontban üzembe helyezett gázrendszer műszaki biztonsági felülvizsgálatát 2015. december 31-ig el kell végeztetni. A gázfelülvizsgálat során feltárt hibákat az ingatlantulajdonos 2016. december 31-ig köteles kijavíttatni.

A összes többi gázrendszert 2016. január 1-jétől - legkésőbb az időszakos gázmérő hitelesítéssel összefüggő gázmérőcsere alkalmával - el kell végeztetni, ez esetben a gázművek szakembereivel. Abban esetben, ha az ingatlantulajdonos jegyzőkönyvvel igazolja, hogy a gázfelülvizsgálatot már elvégeztette, nem köteles a soron következő gázmérő csere alkalmával egyidejűleg azt újból elvégeztetni.

Végzünk gázfelülvizsgálatot és javítási munkákat társasházak, cégek és magánszemélyek részére egyaránt.

Továbbá azoknak az ügyfeleinknek is tudunk segíteni, akik úgy döntenek, hogy nem várják meg a legutolsó időpontot, hanem a gázfelülvizsgálatot még időben elvégeztetik. Okaként lásd az "Előzetes konzultációban" foglaltakat. Ez lehetőséget ad arra is, hogy az esetleges javításokat és pótlásokat az utolsó határidő előtt elvégezzék, vagy elvégeztessék.

Továbbá azoknak is segítünk ezzel, akik bölcs előrelátással úgy gondolják, hogy ennek a törvényi kötelezettségnek a saját és családjuk biztonsága érdekében mielőbb eleget tesznek.

Gázfelülvizsgálat végzésére csak hatóság által minősített, bejegyzett gázfelülvizsgáló jogosult! Ezzel kapcsolatos tudnivalókról itt olvashat.

gázfelülvizsgálat
Főoldal
Gázfelülvizsgálat
Előzetes konzultáció
Légellátási terv
Gázkészülék csere
Kivitelezés
Tervezés
Kapcsolat

Óvjuk családunkat, értékeinket!

Minden jog fenntartva ©